DERS ALMA İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ VE UYULMASI GEREKENLER

DERS ALMA İŞLEMLERİ SIRASINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN VE ÖĞRENCİ DANIŞMANLARININ

DİKKAT ETMESİ VE UYMASI GEREKENLER

Ders alma süresi öğrenciler için İ.Ü. Rektörlüğünün belirlediği 17 Şubat-24 Şubat 2014 tarihidir.

Danışman onayı da İ. Ü. Rektörlüğünün belirlediği 17 Şubat-27 Şubat 2014 tarihidir.

Öğrencilerin Katkı Payı-Öğrenim Ücreti Ödemesi İşlemleri 17 Şubat 2014-28 Şubat 2014’tür.

Öğrencilerin otomasyon üzerinden ders Ekleme/Bırakma işlemleri ise yine İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünün belirlediği 03 Mart 2014-07 Mart 2014’tür.  Rektörlüğümüzün belirlediği ders ekleme/bırakma işlemleri için belirlenen bu tarih aralığına uyulması ve dikkat edilmesi gerekmektedir.

Ders alımı birinci dereceden öğrencinin sorumluluğundadır.

Öğrenci Otomasyondan dersini alacak 17 Şubat-24 Şubat 2014.

• Danışman öğretim Üyesi otomasyondan onaylayacak 17 Şubat-27 Şubat 2014.
  • Öğrenci varsa harcını yatıracak 17 Şubat 2014-28 Şubat 2014.
  • Öğrenci danışmanca onaylanan ders almasının (varsa harç makbuzunu da ekleyecek) çıktısını alacak imzalayacak ve danışman hocasına teslim edecek 17 Şubat-27 Şubat 2014

Öğrencilerimiz;

• “Afet Kültürü ve Şehir-Kültür İstanbul” derslerinden sadece birini alabilir. Daha önceden bu derslerden birini almış ve başarmış olan ya da bu derslerden birinden muaf olan öğrenci diğerinden de muaf olmuş sayılmaktadır. Diğer dersi almasına gerek yoktur.
  • “Beden Eğitimi II ve Güzel Sanatlar II” derslerinden sadece birini alabilir. Daha önceden bu derslerden birini almış ve başarmış olan ya da bu derslerden birinden muaf olan öğrenci diğerinden de muaf olmuş sayılmaktadır. Diğer dersi almasına gerek yoktur.
  • DD ve DC şartlı geçme olup, öğrencilerimiz bu dersleri seçmeleri kendi isteğine bağlıdır. Şartlı geçme durumunda olan öğrencinin bu dersleri ders alma ekranında karşısına çıkacaktır. Öğrenci bu dersi ortalama yükseltmek için alabilirler ancak DD ve DC olan bu derslerini aldıklarında sınavlardan eğer FF alıp notlarını düşürürler ise notu FF yani en son aldığı not sayılacaktır.
  • 2012-2013 Eğitim –Öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrencilerimiz ders seçimlerini danışman hocalarına sorarak yapmaları gerekmektedir. Daha önce dersi değişen veya ders intibakı yapılmış dersler olduğundan geçmiş olduğu halde karşılarına çıkabilir veya ders adı değişmiş yerine başka ders gelmiş seçmeli ders zorunlu olmuş zorunlu ders seçmeli olmuş olabilir.

13/02/2014