Program Hakkında

İstanbul Üniversitesi Sualtı Teknoloji Programının Kuruluşu

Sayın Prof. Dr. İsmet Baran ve Sayın Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün TRT televizyona yapmış oldukları sualtı belgesel çekimi sırasında yaşadıkları ve gördükleri tecrübeler sayesinde  uzman dalgıç ihtiyacının olduğunu fark etmişler. Bunun üzerine Türkiye’de ilk dalgıçlık eğitimi veren Meslek Yüksekokulu kurma fikri ortaya çıkmış. Sayın Prof. Dr. İsmet Baran,  Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Cengiz Demiral’dan gerekli izinleri aldıktan sonra,  1991 yılında Beykoz’da Su Ürünleri Fakülte binasında eğitim vermeye başlamıştır.  O dönemlerde  Kurtarma ve Sualtı Komutanlığında görevli Binbaşı Cengiz Erenoğlu  ve Prof. Dr. Bayram Öztürk  yurtdışındaki bazı dalgıç okullarının eğitim sistemini inceleyerek ders programını  düzenlemişlerdir. Eğitim kadrosunda Ast. Haldun Ergün, Ast. Ali Kesmegül, Afşin Lofti,  Prof. Dr. Nergis Günsenin, Prof. Dr. Şamil Aktaş, Prof. Dr. Salih Aydın, Prof .Dr.Akın Savaş Toklu ile eğitime başlamışlardır.  Daha sonraki yıllarda Yard. Doç. Dr. Murat Egi,  Yüksel Açıkgöz, Deniz Acarlı, Emre Erten, Prof.Dr.Güler Alkan ve yeni eğitim kadrosuyla Öğr. Görevlisi İbrahim T. Emecan  Öğr. Gör. Gürhan Özcan, Araş. Gör. Faruk Çağlak  ve Y.Müh.Ramazan AÇIKGÖZ görev almaktadırlar.

18/07/2013