Programa Giriş Koşulları

– Meslek liselerinin, Denizcilik ve Su Ürünleri Bölümlerinden mezun olanlar,  Sualtı Teknolojisi önlisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları taktirde yerleştirilebilirler.
– Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden yada liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve YGS-6 puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir.

Ayrıca,

Bu programa başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak: vücut yapısı düzgün olmak; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı, ileri derecede görme bozukluğu vb. gibi biyolojik bozukluğu olmamak; bayılma, histeri, marazi çarpıntı, aşırı psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak; kayıt sırasında bu konularda herhangi bir engel bulunmadığını Üniversitelerin Tıp Fakültelerinin Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalından alınacak  Profesyonel Sualtı Adamı olabilir raporu ile belgelemek gerekir.

17/07/2013