Kayıt Günü ve Evrakları

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik kayıtları 14.08.2017 Pazartesi günü yapılacaktır.

1) ÖSYS Sonuç Belgesi (internet çıktısı sınav sonucu ile kayıt yapılacaktır

2) -Lise Diplomasının aslı ya da “aslı gibidir” onaylı örneği (Noter onaylı yada Kayıtlı olduğu üniversite tarafından diplomanın arka yüzüne şerh düşülerek verilen aslı gibidir onaylı örneği. – 2017 tarihinde mezun olanlar için yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.)

3) Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)

4) Askerlik Durum Belgesi (Askerlik durumları, fakülte/yüksekokul görevlileri tarafından sorgulanacaktır. Haklarında “Kaydında sakınca yoktur” ibaresi bulunan yükümlülerden askerlik durum belgesi istenilmeyecektir.)

5) İkamet Adresi Beyanı (Formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ)

6) 6 adet 4.5 x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. . Fotoğraflarınızın arkasına adınızı- soyadınızı ve öğrenci numaranızı yazmayı unutmayınız)

8) SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK KOŞULLAR: Bk. 91. Bu programa başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı koşullara ek olarak herhangi bir okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmamak; vücut yapısı düzgün olmak; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı ile ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik bozukluğu olmamak; bayılma, histeri, marazi çarpıntı, aşırı psikolojik duyarlık, davranış bozuklukları, yükseklik korkusu, kapalı alan korkusu, karanlık korkusu vb. psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak, boyu 1,65 m’den kısa olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak gerekir. Kayıt sırasında bedensel, psikolojik yapısının İtfaiyeciliğe uygun olduğunu bir devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelemek gerekir.

10/08/2017