Ders Seçimleri 2016 – 2017 Güz Dönemi

2016 KAYITLI ÖĞRENCİLERİN DERS SEÇİMLERİ

Kullanıcı adı ve Parolanızı girerek AKSİS programına girdikten sonra OBS seçilir

D1

Ders seçmek için sol taraftaki menüden ders alma tıklanır. Açılan pencerede 10 tanesi zorunlu 3 tanesi seçmeli toplam 13 adet ders seçilir. Aşağıda örnek ders alma listesi görülmektedir. Seçilen AKTS değerinin 30 olmasına dikkat ediniz.

D2

DERS ALMA LİSTESİNİN TESLİMİ

Yazılma durumu kolonundaki dersler kesin kayıta döndükten sonra sol taraftaki menüden “öğrenim bilgileri” sonra “ders alma listesi” seçilir.  Yıl kısmına 2016,  dönem kısmında ise güz seçilir. PDF ye tıklanır.

D3

PDF dosyasında Onay kolonundaki tüm derslerin Kesin Kayıt ve Toplam AKTS nin 30 olması gereklidir. Çıktı aldıktan sonra adınızın olduğu bölüme TC No, Adres, Tel No ve İmza yazarak Program Başkanlığına teslim ediniz.

2015 VE ÖNCESİ KAYITLILAR

1. Veya 2. Dönemdeki AGNO notlarından en az bir tanesi 1,80 ve üzeriolan tüm öğrencileri sadece 1. sınıftan FF veya FD (Kaldıkları) dersleri  (AKSİS Ders Alma Listesinde kırmızı yuvarlak ile gösterilir) ve 2. sınıf için açılacak olarak belirtilen tüm dersleri seçmelidirler.
  2. DD veya DC alarak sınamalı olarak geçtikleri (AKSİS Ders Alma Listesinde Mavi yuvarlak ile gösterilir) dersin  karşısında zorunlu yazması, dersi almak zorunda olduğunuz anlamına gelmemektedir. Zorunlu veya Seçmeli diye belirtilen açıklama sadece dersin türünü ifade etmektedir. Dersi isterseniz seçebilirsiniz. İsterseniz de Seçmeyebilirsiniz. Seçerseniz Son aldığınız not geçerlidir.
  3. AGNO notu 1,80’nin altında olan öğrenciler sadece sınıftan sadece Seçmeli dersleri seçebilirler ve ayrıca birinci sınıftan FF veya FD olan dersleri seçmek zorundalar. Son olarak isterlerse DD veya DC olan dersleri seçebilirler.
  4. Sınıftan ilk defa ders alacak olan öğrenciler aşağıdaki listede görüldüğü gibi 9 u zorunlu, 2 si seçmeli toplam 11 adet ders seçeceklerdir.
  5. Dersler seçildikten sonra yukarıda “Ders Alma Listesinin Teslimi” Kısmındaki adımları takip ederek listelerini Program başkanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir.

D4

07/09/2016