Nobel Ödüllü Mezunumuz Prof.Dr.Aziz Sancar İle Röportaj Yaptık

DNA onarımı hakkındaki bilimsel çalışmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, İÜ TBMYO Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Başkanı Doç. Dr. Özgü Yolcu’nun sorularını yanıtladı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret programı kapsamında röportaj da verdi.  Röportajda Prof. Dr. Sancar, öğrencilik yıllarından günümüze yaptığı çalışmalar ve çalışma ilkeleri hakkında bilgi verdi. İÜ TBMYO Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Başkanı Doç. Dr. Özgü Yolcu’nun sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Aziz Sancar, kendisine Nobel ödülü getiren DNA Onarımı ile ilgili bilimsel çalışmalarını da anlattı.

İÜ Rektör Danışmanı ve İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Ergün Yolcu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen röportajda, İÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr.Seçkin Özmen, Yrd.Doç.Dr. Onur Akyol ve öğrenciler de görev aldı.

Röportajın Linki

Prof. Dr. Aziz Sancar İstanbul Üniversitesi’nde