TRT İstanbul Televizyonu’na Teknik Gezi Gerçekleştirdik

İÜ TBMYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından TRT İstanbul Televizyonu’na teknik gezi düzenlendi.

Türkiye’nin en köklü Televizyon Kuruluşu TRT’nin Ulus’taki İstanbul Televizyonu Binası’na Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından 4 Mart 2016 tarihinde teknik gezi düzenlendi. TRT Yapımcılarından Bircan Emre eşliğinde gerçekleştirilen geziye Program Başkanı Doç.Dr.Özgü Yolcu, Program öğretim elemanları Öğr.Gör.Hasan Yaman, Okutman Süha Taşköprülü, Okutman Bahar Söz ve öğrenciler katıldı.

Öğrenci ve öğretim elemanları önce seslendirme stüdyolarını gezerek, yetkililerden seslendirme çalışmalarında nelere dikkat edildiği ile ilgili bilgiler aldı. Öğrenci ve öğretim elemanları daha sonra Ana Kumanda bölümünü ziyaret etti. Birim Sorumlusu Orhan Durna’dan Ana Kumanda Bölümünün teknik özellikleri, işleyiş şekli ve özellikleri ile ilgili bilgi alan öğrenci ve öğretim elemanları daha sonra hep birlikte Sanal Stüdyo’ya gitti. Sanal Stüdyo’nun özelliklerini Orhan Durna ve Sanal Stüdyo çalışanları, uygulamalı örnekler göstererek anlattı.

Daha sonra stüdyolar, stüdyoların reji bölümleri ve makyaj odalarını inceleyen öğrenci ve öğretim elemanları, son olarak Kurgu Ünitelerini Birim Sorumlusu Özlem Birecik ile birlikte gezdi. Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı mezunları arasında yer alan Birecik, kurgunun önemini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatarak kurgu alanında çalışmak isteyenlere önerilerde bulundu.

Teknik Gezi, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

07/03/2016