“Uzun Yol” Filminin yönetmeni Orhan İlimdaroğlu, Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen “Yeni Türk Sineması” konulu söyleşiye katıldı. Kendisinin de öğrencisi olduğu programın bir etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İlimdaroğlu, söyleşide okul arkadaşlarının sorularını yanıtladı.

Nisa Taşkın, Erdem Şanlı, Hakan Önder (*)

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Elektrik ve Otomasyon Bölümü Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen “Yeni Türk Sineması” konulu söyleşide genç yönetmen Orhan İlimdaroğlu, filmin senaristi ve başrol oyuncusu Veysel Uravelli ile oyuncu Muhanned Ali Kibar yaptıkları çalışmaları anlattı. Söyleşiye Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Başkan Vekili Doç.Dr.Özgü Yolcu, Öğretim Görevlisi Hasan Yaman, Okutman Bahar Söz, Okutman Süha Taşköprülü ve programın öğrencileri katıldı. Söyleşi, 8 Aralık 2015 tarihinde İÜ Mühendislik Fakültesi  Prof. Dr. Ali Rıza Berkem Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesinde Doç.Dr.Özgü Yolcu ve programın 1. sınıf öğrencisi Betül Günay, 29 Kasım–6 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında neler yaptıklarını anlattı. Daha sonra moderatörlüğünü Doç.Dr.Özgü Yolcu’nun yaptığı “Yeni Türk Sineması” konulu söyleşi başladı.

Daha önceki yıllarda kısa filmleriyle dikkat çeken genç yönetmen Orhan İlimdaroğlu, uzun metrajlı ilk çalışması olan “Uzun Yol” filmini anlattı.  Tecrübelerini öğrenci arkadaşlarıyla paylaşan İlimdaroğlu, öğrenciyken film çekmenin zorluklarını ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiğini anlattı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan İlimdaroğlu, genç arkadaşlarına zamanlarını iyi değerlendirmeleri ve projeler planlayıp hayata geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşi, Doç.Dr. Özgü Yolcu’nun konuklara hediye takdim etmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

(*) “Programımız Öğrencilerinden Yönetmen Orhan İlimdaroğlu İstanbul Üniversitesi’nde” haberi, İÜ TBMYO Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı bünyesinde Doç. Dr. Özgü Yolcu tarafından verilmekte olan “Radyo ve TV’de Haber Tekniği 1-2” dersi kapsamında hazırlanmıştır.

version 2

08/12/2015