Programımız Mezunlarından Kanal D Ana Haber Muhabiri Berat Çamyar İstanbul Üniversitesi’ndeydi

Kanal D Haber Merkezi Muhabiri Berat Çamyar geleceğin habercileriyle “Haber ve Haber Değeri” konulu söyleşide bir araya geldi. İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı mezunları arasında yer alan Çamyar’a yıllardır iş yoğunluğu nedeniyle alamadığı diploması da takdim edildi.

Haber: Gamze Nur Yurtseven, Saime Nur Ar (*)

Berat Çamyar, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Elektronik ve Otomasyon Bölümü Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen “Haber ve Haber Değeri” konulu söyleşiye katıldı. Söyleşi 11 Kasım 2015 tarihinde Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ali Rıza Berkem Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Söyleşiye TBMYO Müdürü Prof. Dr. Umay Fırat, Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Erhan Bakırcı,  Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Başkan Vekili Doç.Dr.Özgü Yolcu, Yüksekokul Sekreteri Nihal Sözeri, Yrd.Doç.Dr. Fırat Tufan, Öğretim Görevlisi Hasan Yaman, Okutman Bahar Söz, Okutman Süha Taşköprülü, Öğretim Görevlisi Şükrü Kara ve programın öğrencileri katıldı.

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı’ndan 2008 yılında mezunu olan Berat Çamyar’a, söyleşiden önce iş yoğunluğundan yıllardır alamadığı diploması da takdim edildi. Başarılı muhabire diplomasını TBMYO Müdürü Prof. Dr. Umay Fırat takdim etti. Prof. Dr. Fırat, ayrıca Seramik, Cam ve Çinicilik Programı öğretim üyeleri tarafından hazırlanan elişi çini tabağı da Çamyar’a armağan etti. Berat Çamyar’a Doç.Dr.Özgü Yolcu da İstanbul Üniversitesi rozetini taktı.

Kanal D Haber Merkezi muhabirlerinden olan Berat Çamyar, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çamyar “Haber ve Haber Değeri” konusunda şunları söyledi: “Haberin aslında kelime anlamıyla bendeki karşılığı ‘insana dair her şey’dir. Bir şey insanı ilgilendiriyorsa haberdir. Ne kadar çok insanı ilgilendiriyorsa o kadar da çok kıymetli haberdir. Sokakta gördüğünüz en ufak şey bile milyonlarca insanı ilgilendirebilir. O yüzden bakış açınızı geniş tutmanız lazım.” Çamyar, öğrencilere kendilerine güvenmeleri, çalıştıkları yerlerde sevilen ve yaptığı işe güvenilen bir kişi olmaya çalışmalarını tavsiye etti.

Söyleşinin ardından Doç.Dr.Özgü Yolcu, Berat Çamyar’a teşekkür plaketini verdi. Yaklaşık 2 saat süren söyleşi fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(*) “Programımız Mezunlarından Kanal D Ana Haber Muhabiri Berat ÇAMYAR İstanbul Üniversitesi’ndeydi” haberi, İÜ TBMYO Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı bünyesinde Doç. Dr. Özgü Yolcu tarafından verilmekte olan “Radyo ve TV’de Haber Tekniği 1-2” dersi kapsamında hazırlanmıştır.

berat

09/11/2015