Program Hakkında

GENEL BİLGİLER

Öğrencilerimiz, medya sektöründe bulunan çeşitli teknik ekipmanın özelliklerini ve kullanımlarını öğrenmektedirler. Öğrencilerin birinci sınıfın sonunda 30, ikinci sınıfın sonunda 30 olmak üzere toplam 60 iş günü staj zorunluluğu vardır. Bu stajlarını sektörün önde gelen kuruluşlarında  yapmaları sağlanarak öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulayabilme imkânı ve iş hayatına entegrasyonu sağlanır.

Programımızın 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılında örgün öğretim için 20 si sınavla 30 u sınavsız toplam 50, ikili öğretim için 20 si sınavla 30 u sınavsız toplam 50 kontenjanı bulunmaktadır. Ayrıca her iki öğretim programı içinde birer adet okul birincisi kontenjanı vardır.

Programımız YGS-1 (Temel Matematik (Yüzde 40), Fen Bilimleri (Yüzde 30), Türkçe (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10)) puan türü ile öğrenci almaktadır.

Programımızda ikinci öğretim de uygulanmaktadır.

MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrencinin programımızdan mezun olabilmesi için:

1. Tüm derslerini başarmış olması,
  2. Bu programda öğrencinin 120 AKTS kredisini sağlaması,
  3. Genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması,
  4. Toplam 60 gün stajını (İş Yeri Uygulamalı Eğitimi I ve II) tamamlamış olması gereklidir.

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Teknikeri” unvanı ile mezun olan öğrencilerimiz  medya sektöründe çeşitli işlerde çalışabilmektedirler.

DİKEY GEÇİŞ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir.

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

Türk ve yabancı öğrenciler için ÖSYM tarafından hazırlanan ilgili Kılavuzlardaki genel kabul şartları ile programımıza başvurabilirler.

05/04/2013