Program Hakkında

Ülkemizin yoğun ihtiyaç hissettiği kalifiye “İklimlendirme-Soğutma Teknikeri” yetiştirmek üzere, YÖK/DÜNYA BANKASI Endüstriyel Eğitim Projesi ilk safhası kapsamında 1987 yılında temelleri atılan Türkiye`deki ilk sekiz programdan biridir. Sanayinin gerek duyduğu ara teknik eleman oluşumunu sağlamak üzere yürürlüğe konulan proje kapsamında; Soğutma ve İklimlendirme sanayiine bu güne kadar yüzlerce eleman yetiştiren Program`ımızdaki müfredatlar ABD`deki iki yıllık okullar düzeyinde olup; Amerikalı ve Türk uzmanlar tarafından hazırlanmıştır. Bu çerçevede laboratuarımız, çeşitli deney setleriyle donatılmış ve bunu destekleyen ekipmanla teçhiz edilmiştir. Her yıl sanayiinin gereksinimleri dikkate alınarak,bu programlar tekrar gözden geçirilmektedir.

17/07/2013