Kabul Koşulları

İKLİMLENDİRME VE SOĞUTMA TEKNOLOJİSİ ÖN LİSANS PROGRAMINA BAŞVURAN ADAYLAR NASIL YERLEŞTİRİLİYOR?

Sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların yerleştirilmesi yapıldıktan sonra programların boş kalan kontenjanlarına genel lise mezunu adaylar ile kendi alanları dışındaki programları tercih etmiş olan meslek lisesi mezunu adayların yerleştirilmeleri yapılacak, bu yerleştirmelerde adayların yükseköğretim programının puan türündeki yerleştirme puanları göz önünde tutulacaktır.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar, kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarına sınavsız olarak;

a) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,
b) Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler,
c) Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),
d) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

İKLİMLENDİRME VE SOĞUTMA  TEKNOLOJİSİ ÖN LİSANS PROGRAMINA SINAVSIZ GEÇİŞLE YERLEŞTİRİLECEK MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ MEZUNİYET ALANLARI

2378-Sıhhi Tesisat
2384-Sıhhi Tesisat-Kalorifercilik-Isıtma
2912-Soğutma ve İklimlendirme
4485-Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme
3517-Tesisat Teknolojisi
3167-Tesisat Teknolojisi (Isıtma ve Doğalgaz)
3654-Tesisat Teknolojisi (Isıtma ve Sıhhi Tesisat)
3152-Tesisat Teknolojisi (Isıtma ve Tesisat)
3152-Tesisat Tek. (Isıtma-Doğalgaz İç Tesisatçılığı)
3152-Tesisat Teknolojisi (Isıtma-
Doğalgaz Şebeke Tesisatçılığı)
3167-Tesisat Teknolojisi (Isıtma-Doğalgaz Yakıcı
Cihazları Bakım ve Onarımı)

SINAVSIZ GEÇİŞLE İLGİLİ TERCİHLERİNİZİ YAPARKEN GÖZ ÖNÜNDE TUTACAĞINIZ YERLEŞTİRME ESASLARI

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilecektir. Türkiye ve KKTC dışında bulunan bir ülkedeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumunu bitiren T.C. uyruklu adayların sınavsız yerleştirilmelerinde Millî Eğitim Bakanlığınca verilecek denklik belgesinde gösterilen alan esas alınacaktır. METEB, bir veya daha fazla meslek yüksekokulu ile öğretim programları bütünlüğü ve devamlılığı içinde ilişkilendirilmiş mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından oluşan eğitim bölgesidir. Her ilde bir mesleki ve teknik eğitim bölgesi bulunmaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ortaöğretim mezunları da Sınavsız Geçiş için tercih yapabilirler.

Sınavsız Geçiş yerleştirme işlemleri aşağıdaki önceliklere göre merkezî sistemle yapılır.

1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir.
2. Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre 1. sırada Anadolu Teknik Lisesi, 2. sırada Teknik Lise ve Anadolu Meslek Lisesi, 3. sırada Meslek Lisesi ve 4. sırada çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir.
3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.
4. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi – METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP’si yüksek olan adaylara öncelik verilir.
5. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

17/07/2013
1914 defa okundu