Lisans Öğretimine Geçiş

Meslek Yüksekokulları Programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin, örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları ile ilgili Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanır. Sınav süresi 180 dakikadır. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. DGS başvuru şartları, yükseköğretim programlarının kontenjan ve kabul koşulları hakkında detaylı bilgilere “ÖSYM – Meslek Yüksekokulları ile Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz.

Elektrik programından mezun öğrencilerimizin geçiş yapabilecekleri lisans programları aşağıda verilmiştir.

Elektrik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği