Kabul ve Mezuniyet Koşulları

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ ÖN LİSANS PROGRAMINA BAŞVURAN ADAYLAR NASIL YERLEŞTİRİLİYOR?

Sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların yerleştirilmesi yapıldıktan sonra programların boş kalan kontenjanlarına genel lise mezunu adaylar ile kendi alanları dışındaki programları tercih etmiş olan meslek lisesi mezunu adayların yerleştirilmeleri yapılacak, bu yerleştirmelerde adayların yükseköğretim programının puan türündeki yerleştirme puanları göz önünde tutulacaktır.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar, kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarına sınavsız olarak;

a) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,
b) Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler,
c) Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),
d) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ ÖN LİSANS PROGRAMINA SINAVSIZ GEÇİŞLE YERLEŞTİRİLECEK MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ MEZUNİYET ALANLARI

4182-Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
4725-Denizcilik (Gemi Elektroniği ve Haberleşme)
4731-Denizcilik (Gemi Otomasyonu)
1491-Elektrik
1505-Elektrik-Elektronik
4238-Elektrik-Elektronik Teknolojisi
4595-Elektrik Tesisat ve Pano Monitörlüğü
1526-Elektromekanik Taşıyıcılar
1511-Elektronik
1568-Endüstriyel Elektronik
3785-Endüstriyel Mekanik
4244-Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri
1568-Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Elektronik)
3785-Endüstriyel Otomasyon Tek. (Mekanik/Makine)
1621-Gemi Elektroniği ve Haberleşme
2906-Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi
3915-Mekatronik
2211-Otomatik Kumanda
4939-Tekstil Teknolojisi (Tekstil Mekatroniği)
2603-Telekomünikasyon
2672-Tıp Elektroniği
4841- Uçak Bakım (Uçak Elektroniği)
2927-Uçak Bakımı Teknisyenliği ve Elektroniği
2927-Uçak Bakımı ve Elektroniği
2927-Uçak Elektroniği

SINAVSIZ GEÇİŞLE İLGİLİ TERCİHLERİNİZİ YAPARKEN GÖZ ÖNÜNDE TUTACAĞINIZ YERLEŞTİRME ESASLARI

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilecektir. Türkiye ve KKTC dışında bulunan bir ülkedeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumunu bitiren T.C. uyruklu adayların sınavsız yerleştirilmelerinde Millî Eğitim Bakanlığınca verilecek denklik belgesinde gösterilen alan esas alınacaktır. METEB, bir veya daha fazla meslek yüksekokulu ile öğretim programları bütünlüğü ve devamlılığı içinde ilişkilendirilmiş mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından oluşan eğitim bölgesidir. Her ilde bir mesleki ve teknik eğitim bölgesi bulunmaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ortaöğretim mezunları da Sınavsız Geçiş için tercih yapabilirler.

Sınavsız Geçiş yerleştirme işlemleri aşağıdaki önceliklere göre merkezî sistemle yapılır.

1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir.
2. Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre 1. sırada Anadolu Teknik Lisesi, 2. sırada Teknik Lise ve Anadolu Meslek Lisesi, 3. sırada Meslek Lisesi ve 4. sırada çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir.
3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.
4. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi – METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP’si yüksek olan adaylara öncelik verilir.
5. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

(Bilgiler ÖSYM sitesinden, 2013 ÖSYS kılavuzundan alınmıştır. Detaylar için başvuru yapacağınız yılın kılavuzunu inceleyiniz.)

MEZUNİYET KOŞULLARI

İ.Ü. Teknik Bilimler MYO’nun öğretim planında gösterilen, en az 120 AKTS ders almak ve tümünden başarılı olmak,

İşyeri Uygulamalı Eğitimi I-II (stajlar) çalışmalarında toplam 60 iş günü tamamlayarak başarılı olmak,

Ağırlıklı genel not ortalamasını (AGNO) en az 2.00 düzeyine çıkarmış ve İstanbul Üniversitesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen bütün çalışmaları tamamlamış öğrenci, öğrenimini bitirmiş sayılır ve kendisine Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programının ön lisans diploması verilir.

21/07/2013