Programa Kabul Koşulları

Meslek liselerinin, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar, Bilgisayar Donanım, Bilgi İşlem, Bilgisayar İşletimi, Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği, ve Bilgisayar Yazılımı bölümlerinden birinden mezun olanlar “Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Teknikerliği” ön lisans ve ön lisans (uzaktan eğitim) programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir. Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “Sayısal (SAY)” puanı almaları gerekir.

19/04/2013
2070 defa okundu