BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI PRINTTEK 2017 FUARINDA

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kağıt Fuarına Katıldı.

Bu yıl onüçüncüsü düzenlenen Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kağıt Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4-8 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayın Teknolojileri Programı üniversitemizi ve meslek yüksekokulumuzu temsilen fuara katıldı. Printtek2017 fuarına yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı, kurduğu stand ile sektör temsilcileri ile etkileşime geçme imkanı bularak öğrencilerin staj ve istihdamına yönelik önemli bağlantılar kurdu. Ayrıca sektör işletmelerinde çalışanlara yönelik eğitimlerin verilmesi ile ilgili de görüşmeler yapıldı. Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Engin UĞUR, yaptığı açıklamada, bölümün sektörün içinde yer alması için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyerek “Basım işletmeleri ile etkileşim kurmak adına bu tür fuarlara katılım gerçekleştiriyoruz. Böylece öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında istihdamlarına önemli katkı sağlarken aynı zamanda akademisyenler olarak sektörün kullandığı teknolojinin geldiği son noktayı görme imkanı buluyoruz.” dedi. Öte yandan konuyla ilgili olarak MYO Müdürü Prof.Dr. Erdoğan KÖSE ise bu tür teknik fuarların üniversite ile sanayi işbirliğinin sağlanmasında önemli bağlantı alanları olduğunu söyleyerek “Meslek Yüksekokulu olarak bünyemizde yer alan tüm programların kendileri ile bağlantılı sektörler ile iletişim içinde olmalarını oldukça önemsiyoruz. Dolayısıyla bu tür fuarlara imkanlarımız ölçüsünde katılım gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Printtek2017 fuarına katılımımızın oluşturacağı olumlu sinerjinin ilerleyen zamanlarda pozitif etkilerini göreceğimize inanıyorum” dedi. Köse, sözlerini TÜYAP yetkililerine, fuara katılım konusunda gösterdikleri kolaylıklar için teşekkür ederek bitirdi.

Fuar süresince Bölüm Başkanımız Yrd.Doç.Dr. Engin UĞUR ve Bölüm Başkan Yardımcımız Öğr.Gör. Samed Ayhan ÖZSOY, Bölüm Hocalarımız Yrd.Doç.Dr Orhan SEVİNDİK, Öğr.Gör. İbrahim YILDIZ, Öğr.Gör. Aysun ÇALIŞKAN, Ofset Baskı Dersi hocamız Öğr.Gör. Uğur YETKİN, Öğr.Gör. Engin KURT da hazır bulundular. Fuardaki standımızı İÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof.Dr. Erdoğan KÖSE, Basım Endüstrisi’nin duayenlerinden Dr. Oktay DURAN, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndan Arş.Gör.Dr. Doğan TUTAK, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Özgül YAMAN ve Yrd.Doç. Emel BİROL, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Öznur ÖZDEN, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’nden Yrd.Doç.Dr. Yavuz ÖRNEK, Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Matbaa Öğretmenleri Kadir ÖZBEY, Serpil TAŞKIRAN ve Şengül ÖZSOY, İş Güvenliği Uzmanı Abdülkerim ÖZGÜR, Manisa Şafak Basım’dan Tuğrul TUATAY ve birbirinden değerli misafirlerimiz ziyaret ettiler.

Fuar süresince standımızda görevli olarak bulunan öğrencilerimiz ve fuar alanını gezen öğrencilerimiz hem sosyal ilişkiler kurma hem de sektördeki gelişmeleri yakından takip etme olanağına sahip oldular.

13/10/2017