Export date: Fri Nov 24 14:34:24 2017 / +0000 GMT

İstanbul Üniversitesi ile TAV Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. arasında Eğitim ve İşbirliği Protokolü İmzalandı

İÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Özel Güvenlik ve Koruma Programı ile TAV Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. arasında 19 Kasım 2014 tarihinde İÜ HAGED Salonu'nda eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve TAV Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener'in katılımıyla gerçekleşen protokol imza törenine TBMYO Müdürü Prof. Dr. Umay B. Fırat, TBMYO Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. A. Erhan Bakırcı, Öğr. Gör. A. Serdar Gültek, Araş. Gör. Murat İnan Kul katıldılar.

Protokolün amacı, özel güvenlik sektöründe istihdam edilecek personelin eğitimi, teknik, teknolojik, insan kaynakları bağlamında politikalarına katkıda bulunmak ve bu bağlamda yapılacak faaliyetlerin düzenlenme ile ilgili esas ve yükümlülükleri kapsamaktadır.

Öğrencilerin kariyer planlamasına katkıda bulunmak amacı ile düzenlenen etkinliklere destek verecek olan program, ülkemiz özel güvenlik ve koruma sektörünün meslek standartlarının dinamik sistem yaklaşımı ile belirlenmesi, kanun yapıcı ve piyasa yapıcıların karar alma süreçlerinde öncü ve belirleyici olma noktasında ulusal ve uluslararası seminer, sertifika programı, çalıştay gibi eğitimler planlanmasını da kapsamaktadır.

İmzalanan protokol kapsamında, İÜ TBMYO Özel Güvenlik ve Koruma Programı, TAV'ınkendi bünyesinde düzenleyeceği kurs ve seminerlere ve bu ortaklıkça yapılacak sektörel eğitim faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan uzman öğretim elemanı desteğini de sağlayacak.

TAV Özel Güvenlik Hizmetleri ise bu protokol çerçevesinde, program öğrencilerinin staj ve iş imkânlarından öncelikli faydalanmalarına ve gerek İÜ TBMYO Özel Güvenlik Koruma Programı'nın kendi bünyesinde düzenleyeceği kurs ve seminerlere, gerekse de sektörel eğitim faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan uzman personel ve eğitim altyapısı desteği verecek.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Post date: 2014-11-26 15:50:50
Post date GMT: 2014-11-26 13:50:50

Post modified date: 2014-12-04 16:36:13