This page was exported from İstanbul Üniversitesi [ http://teknikbilimlermyo.istanbul.edu.tr ]
Export date: Fri Nov 17 23:18:00 2017 / +0000 GMT

Tarihçemiz

İstanbul Üniversitesi'nde Ön Lisans Eğitimi, 1985 yılında İstanbul Meslek Yüksekokulu adı altında kurulan Bilgisayar Programcılığı Programı ile başlamıştır.

1986 yılında Veteriner Fakültesi binalarında eğitim veren Dericilik Programı, 1987 yılında Dünya Bankası desteği ile Elektrik ve Makine Programları kurulmuş, 1988'de yine destek alınarak İklimlendirme ve Soğutma, Kontrol Sistemleri Teknolojisi, Endüstriyel Elektronik ve Haberleşme Programları eğitime başlamıştır.

1988'de İ.Ü. İstanbul Meslek Yüksekokulu; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmış, Turizm programı dışındaki bütün programlar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na bağlanmıştır. 1989 yılından itibaren ise İ.Ü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Avcılar Kampüsü'ndeki yeni binasında eğitime başlamıştır. 2002 yılına kadar geçen süre içerisinde Yüksekokulumuzdaki programların sayısı artarak 18 örgün ve 8 ikinci öğretim olmak üzere toplam 26 programa ulaşmıştır.

2002 yılından itibaren Bilgisayar Programcılığı ve Programlama, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, İklimlendirme ve Soğutma, Makine, Otomotiv Programlarında eğitim yeniden düzenlenerek, MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi kapsamında hazırlanan eğitim planlarına uygun hale getirilmiştir.

2002 yılında Yüksekokulumuz bünyesinde METEB çerçevesinde kurulan Elektrik Programı (