TBMYO 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2017-2018 Öğretim Yılı yeni kayıtlı öğrencilere yönelik oryantasyon programı, akademisyen, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İşletme Fakültesi Oditoryum salonunda 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 14:00’da Meslek Yüksekokulu Müdürü başkanlığında gerçekleşen oryantasyon programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşma yapan Meslek Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Erdoğan KÖSE, 2017-2018 öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlar için hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerini şu şekilde sürdürdü : “Tarihi kökleri 1453’e dayanan İstanbul Üniversitesini, sizler sadece bir üniversite değil, aynı zamanda geleceğinize şekil verecek olan yolun başlangıcı olarak görmelisiniz. Meslek Yüksekokulumuza sadece bir okul gözü ile bakarsanız, geldiğiniz liselerden pek bir farkı olmaz. Ancak buradan ne kazanım elde edebilirim, kendime artı değeri nasıl katabilirim. Soruları ekseninde hareket ederseniz çok fazla katma değer elde edebilirsiniz.” Prof. Dr. Erdoğan KÖSE, konuşmasının devamında okul sanayi işbirliğine vurgu yaparak, eğitim kurumlarının ancak eğitimini verdikleri endüstriyel kuruluşlarla iletişim içinde olmaları durumunda gerekli sinerjiyi oluşturabileceklerini vurgulayarak, üniversite – sektör işbirliğinin için öneminden bahsetti.

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Erdoğan KÖSE’nin ardından, programa konuk olarak katılan Etiket Sanayicileri Derneği (ESD) Başkanı ve Canpaş Etiket A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın OKAY, kısa bir konuşma yaptı. OKAY konuşmasında, sektör hakkında bilgiler vererek, Türkiye’deki etiket sektörünün teknoloji alanında Batılı firmalarla boy ölçüşebilecek düzeyde olduğunu, ancak insan gücü konusunda halen istenilen seviyeye ulaşamadıklarını belirtti. Özellikle teknik eğitim alanında önlisans eğitimi veren kurumları ve öğrencilerini önemsediklerini belirten OKAY, stajyer öğrencilerin sektör için öneminden bahsetti. Dernek olarak eğitim kurumları ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen OKAY, öğrencilere yeni öğretim hayatlarında başarı dileyerek konuşmasını bitirdi.

Oryantasyon programı kapsamında İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü yetkilileri de, üniversite bünyesinde yer alan sportif faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İstanbul Üniversite’sindeki spor faaliyetlerinde öğrencilerin yapabilecekleri bir spor dalının muhakkak olduğunu söyleyerek tüm öğrencileri Spor Birliği Kulüp merkezine davet etti.

20-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Bölüm Başkanlıklarınca oryantasyonların devam edeceği belirtilerek, oryantasyon programı sonlandırıldı.

21/09/2017