BOOMERANG Takımı İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmasında En İyi Tasarım Ödülünü Aldı

TÜBİTAK tarafından 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen İnsansız Hava Aracı  (İHA) Yarışmasına katılan İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu BOOMERANG takımı ön değerlendirme ve detaylı tasarım değerlendirmesini geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Yarışmada % 100 Karbon Fiber Kompozitten üretilen tek İHA olan BOOMERANG TAI ve TÜBİTAK tarafından yoğun ilgi gördü özgün tasarımı ve özgün malzeme kullanımıyla öne çıkan BOOMERANG Sabit Kanat Kategorisinde En İyi Tasarım Ödülünü aldı.

Takım Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Cahit BİLGİ’ye, Pilotlar Cem EREZ’e ve Elçin EREZ’e Takım Kaptanı M. Murat AYLAN’a ve diğer takım elemanlarına teşekkür eder başarılar dileriz.

18/10/2016