İÜ TBMYO 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 3 Haziran 2016 Cuma günü Fen Fakültesi Ord.Prof.Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mert Savrun, İÜ TBMYO Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Köse, Yüksekokulun Yönetim Kurulu Üyeleri, Program Başkanları, akademik ve idari personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin başlaması öncesinde, davetliler yerlerini alırken yaklaşık 1 saat süresince Yüksekokulun 2015-2016 Akademik Yılı Elektronik Yıllığı ekrana yansıtıldı. İÜ TBMYO’da bu yıl ilk kez, mezun olan tüm öğrencilerin kepli ve cüppeli fotoğrafları çekilerek oluşturulan Elektronik Yıllık’ta yer alan tüm fotoğraflar ekrana getirildi. Elektronik Yıllığın yer aldığı CD’nin, mezuniyet töreninin video görüntüleri ve fotoğrafları ile Yüksekokulun tanıtım filmi de eklenerek tüm mezun öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacağı anons edildi.

Mezuniyet Töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık Saygı Duruşu ile başladı. İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra tören için gönderilen tebrik telgrafları okundu.

Yönetmenliğini Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Hasan YAMAN’ın yaptığı İÜ TBMYO’nun yeni tanıtım filmi seyredildi. Yüksekokulun 20 programında yaklaşık 2 ay boyunca yapılan çekimlerle oluşturulan tanıtım filmi, seyircilerden büyük alkış aldı.

Törenin konuşmalar bölümünde ilk olarak Yüksekokul öğrencileri adına Sami KILINÇ söz aldı. Daha sonra Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Erdoğan KÖSE ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mert SAVRUN konuşmalarını yaptı.

İstanbul Üniversitesi 37. Spor Şöleni Futbol Turnuvası’nda şampiyon olan TBMYO Futbol Takımı sahneye davet edildi. Kaleciler Aşkın YILDIZ ve Muhittin NOGAY; Defans oyuncuları Furkan YAVRUM, Abdulkadir YOSMA, Osman KARTAL, Onur ACAR, Kadri Cemil KALAFAT, Semih ŞENGÜL, Egemen Can BALİ, Orta Saha oyuncuları Yunus KILDIR, Gürhan Cem BOSTANCI, Savaş YILDIZ, Gürkan ÇAKMAK, Ömer Faruk BAL, Furkan ÜÇÜNCÜ, Mustafa SEÇKİN, Ebubekir DİKİLİTAŞ, Oğuzhan ŞAHİN, Ümit SARIDUĞAN, Ozan KARAKUŞ; Forvet ve Takım Kaptanı Günay YEŞİLYURT; Teknik Direktör Araştırma Görevlisi Hakan YILMAZ ile Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Erdoğan KÖSE’ye teşekkür belgeleri ve madalyaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mert SAVRUN tarafından takdim edildi. Şampiyonluk Kupası ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mert SAVRUN tarafından Yüksekokul adına Prof. Dr. Erdoğan KÖSE’ye teslim edildi.

Törende 45 yıllık görev süresini tamamlayıp yaş haddinden emekli olan, 18 yıldır da İÜ TBMYO’da Yüksekokul Sekreteri olarak görev yapan Nihal Sözeri de sahneye davet edildi. Yaptığı hizmetler ve üniversitemize katkılarından dolayı kendisine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mert SAVRUN tarafından, gümüş İstanbul Üniversitesi Hatıra Parası takdim edildi.

Prof. Dr.Erdoğan KÖSE de Nihal Sözeri’ye Teşekkür Plaketini ve Yüksekokulun hatırası olarak ipek bir fular hediye takdim etti. Yüksekokulun önceki müdürü Prof.Dr.Umay Fırat da Nihal Sözeri’ye bir hediye takdim etti.

Mezuniyet Töreni’nde Tanıtım Filmi ve Elektronik Yıllığın hazırlanmasında emekleri olan öğretim elemanı ve öğrencilere teşekkür belgeleri de verildi. Öğr.Gör.Hasan YAMAN, Tekniker Vasfiye ARSLAN, Öğr. Gör.Burcu BEKTAŞ, Araş.Gör.Yasemin POYRAZ ile öğrenciler Yunus Emre SANCAKTUTAN, Ufuk GÖKGÖZ, Neslihan AÇMACI, Figen TOPRAK ve Zafet Yılmaz’a belgeleri Yüksekokul Müdürü Prof. Dr.Erdoğan KÖSE tarafından takdim edildi.

Daha sonra İÜ TBMYO’da yer alan tüm programların öğretim elemanı ve öğrencileri alfabetik sıra ile sahneye çağrılarak öğrencilere temsili diplomaları takdim edildi.

Son olarak tüm öğrenciler sahneye davet edilip diploma yemini ettirildi. Diploma yemini İÜ TBMYO Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi, Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Başkanı Doç.Dr.Özgü YOLCU tarafından yaptırıldı. Tören, öğrencilerin kepleri atmasıyla sona erdi.

09/06/2016