Türkiye – Romanya Ortak Kültür Değerleri Projesi “Eli Belinde – Maini pe Şolduri”

Türkiye – Romanya Ortak Kültür Değerleri Projesi

Turcia Romania Proiect Valori Culturale Comune

İstanbul ”Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi, ”Yunus Emre” Kültür Merkezi Bükreş, İstanbul Üniversitesi ve Bükreş’teki Ulusal Sanat Üniversitesi’nin katkıda bulunduğu Romanya ve Türkiye’den 9 gün boyunca seramik atölye çalışması şeklinde düzenlenecek olan ”Eli Belinde” projesi, İstanbul’da 4-13 Nisan 2016, Bükreş’te ise 9-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Proje, ortak kültürel değerlerimizi tanıtmayı ve her iki ülkedeki Romen ve Türk sanatçıları ve üniversite öğrencileri bir araya getirerek Eli Belinde motifini estetik bir biçimde aktarılması için beraber çalışmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Atölye çalışması sonucunda meydana gelen eserler hem Bükreş, hem İstanbul’da, halka açık birer alanda kalıcı heykel şeklinde sunulacaktır.

Etkinlik İstanbul Üniversitesi ve Bükreş’teki Ulusal Sanat Üniversitesi’nden 10 öğreciyle yakın işbirliği içinde çalışacak olan – seramik ve fresk (duvar resmi) – güzel sanatlar alanında 12 tanınmış sanatçı ve üniversite öğretim üyelerini bir araya getirecektir.

Yoğun geçecek olan 9 günün sonunda Bükreş’teki Belediyeleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle birer sergi açılışı düzenlecektir.

“Eli Belinde – Maini pe Şolduri” Seramik Sergisi Açılışı

Tarih: 12 Nisan 2016, saat:15.00