Akıllı Tahtaların Etkin Kullanımı Eğitimi Gerçekleştirildi

İÜ TBMYO Müdürlüğü Kurum içi Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen “Akıllı Tahtaların Etkin Kullanımı” eğitimi, 3 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirildi. İÜ TBMYO Biyomedikal 1 Sınıfı’nda gerçekleştirilen eğitime, yüksekokulun akademik ve idari personeli katıldı.

Eğitim, Kurumiçi Eğitim Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Özgü Yolcu’nun konuşması ile başladı. Doç. Dr. Yolcu, eğitimi TBMYO’nda bulunan akıllı tahtaların daha yaygın kullanımını sağlayabilmek ve sayılarını artırmak amacıyla düzenlediklerini dile getirdi. Eğitim notlarının üniversitenin web sitesine konulacağını ifade eden Doç. Dr. Özgü Yolcu, bir sonraki aşamada aynı konu ile ilgili bire-bir uygulamalı bir eğitim organize etmeyi planladıklarını aktardı. Doç. Dr. Yolcu, eğitim sonrasında tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” verileceğini de söyledi.

Daha sonra söz alan İbrahim Aksoy, akıllı tahtaların en etkin şekilde nasıl kullanılabileceğini örneklerle gösterdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Aksoy şunları söyledi: “Akıllı tahta, dokunmatik ekran teknolojisini klasik ders anlatımıyla birleştirerek daha interaktif bir anlatım sağlıyor. Ders anlatımı sırasında öğretim üyesinin akıllı tahtada kendi dijital ders notları üzerine veya boş bir sayfaya aldığı notlar, kolaylıkla kaydedilip dijital ortamda paylaşıma hazır hale getirilebiliyor.” Programın etkili şekilde çalışabilmesi için bilgisayar donanımının da önemli olduğunun altını çizen İbrahim Aksoy, “İ5 işlemcili, 4 GB Ram’e ve paylaşımsız ekran kartına sahip bir bilgisayar kullanılmasını tavsiye ederim. Ayrıca bilgisayarın SSD’li olması da büyük avantaj sağlıyor.” dedi.

Eğitim Dökümanları için aşağıdaki linklere Tıklayınız.
1- StarBoard Software 9.34 Eğitim Rehberi_HITACHI
2- StarBoard Yazılımı 9.43.2 Menü Kılavuzu